Sofya Kliment Ohridski Üniversitesi

Sofya Kliment Ohridski Üniversitesinde eğitim almak için Türkiye de herhangi bir sınava girme şartı aranmamaktadır.

YÖK'ün sıralamasını kabul ettiği kuruluşlar (ARWU, CWTS, QS, THE, URAP) tarafından dünyanın en iyi 1000 üniversiteleri arasında yer alıp, YGS ve LYS sınavlarına girmeden, doğrudan bu Üniversiteye lise diploması ile başvurabilirsiniz.

YÖK tarafından tanınan ve aynı zamanda dünya üniversite sıralama listelerinde ilk 1000 de yer alan üniversitelerde eğitim aldıktan sonra Türkiye ye dönüşünüzde herhangi bir seviye tespit sınavına tabi tutulmaksızın diploma denklik işlemleriniz yapılacaktır. Konuyla ilgili resmi yazımızı görmek ve konuyla ilgili daha detaylı bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Sofya Üniversitesi St. Kliment Ohridski, Bulgar yükseköğretim kurumlarının ilk kuruluşudur. Bulgaristan ın en köklü ve en iyi dünya sıralamasına sahip üniversitelerinden biri olan Sofya Kliment Ohridski Üniversitesi nin kuruluşu günümüzden 110 yıl öncesine dayanmaktadır. Üniversite tam şehir merkezin de yer almaktadır.

Sofya Üniversitesi St. Kliment Ohridski, Avrupa çapında tam teşekküllü bir üniversite olan Balkanlar daki en saygın bilim merkezlerinden biri haline geldi. Bugün Sofya Üniversitesi St. Kliment Ohridski ülkenin en büyük ve prestijli bilimsel merkezidir. 107 özel konunun öğretildiği 16 fakültesi bulunmaktadır. Üniversitenin eğitim kalitesi en üst düzeydedir. Bilimsel çalışmalarda da Bulgar üniversiteleri arasında ilk sıradadır.

Üniversitenin öğrencilerine sunmuş olduğu diğer imkanları ise çeşitli kültürel, sanatsal, sportif aktivite olanaklarına ve öğrenci kulüplerine sahip olmasıdır.

Sofya St. Kliment Ohridski Üniversitesinde öğrenim Bulgarca yapılmakta. Avrupa birliği ve Avrupa bütünleşmesi programındaki öğrenim ise tamamen İngilizce yapılmaktadır. Bulgaristan da kaldıkları ilk yıl boyunca tüm yabancı öğrenciler dil öğretim bölümünde ve Slav Filolojileri Fakültesinde Bulgarca ve özel ders eğitimi görmektedir.

Okulun yurt blokları okul binasına araçla 10 dakika mesafededir. Yurt odaları iki kişiliktir. Yurt binasında kantin, çamaşırhane bulunmaktadır.

Lisans Derecesi programları (Eğitim Dili İngilizce)

Sofia Üniversitesi, İngilizce öğretilen 4 yıllık tam zamanlı lisans programları sunmaktadır:

- TIP İngilizce Lisans eğitiminin yanı sıra; - Klasik ve Modern Diller Fakültesi/Avrupa Birliği ve Avrupa Entegrasyonu

İngilizce olarak öğretilecek yeni Avrupa Birliği ve Avrupa Entegrasyonu (ABEI) BA Programı öncelikle AB üyesi olmayan devletlerin vatandaşları ve Birliğe üyelik hazırlığı yapan ülkelerdeki vatandaşlar için tasarlanmıştır. Süresi sekiz sömestr ve öğrenciler İngilizce sınavından sonra kabul ediliyor.

EUEI Programı hem bütünsel hem de disiplinler arası bir karaktere sahiptir. Öğrencilerin çeşitli konularda Avrupa entegrasyonu sürecini analiz etme imkânı sunarken, coğrafyanın sınırlamalarını aşma fırsatı da sağlar. Aynı zamanda, üç Avrupa dilinde akıcı olmaya fırsat tanır. Öğrenciler, bir BA tezini başarılı bir şekilde savunduktan ve İngilizce devlet sınavına girdikten sonra mezun olurlar.

EUEI Programının temel amacı Bulgaristan ın bölgesel entegrasyon deneyimini kullanacak, AB üyeliğine hazırlanmasında ve UE katılım müzakerelerinde kullanılacak uzmanları hazırlamaktır. Aynı zamanda, AB Hukuk Etütleri, Uluslararası İlişkiler, Politika ve Ekonomiyi dil ve Kültürel Araştırmalar ile birleştirmek için tamamen entegre bir çevre sağlayacaktır. Öğrenciler, ikinci yıldan sonra, yukarıda sözü edilen alanlarda beş özel modülden birini seçerek çalışmalarına devam edebilirler.

Buna ek olarak, Bulgaristan daki ve diğer AB devlet ve akademik kurumlarındaki üst düzey uzmanlar, öğrencilerle Avrupa Birliği nde ve Avrupa Birliği nde çalışma deneyimlerini paylaşabilecekler. Mezunların AB kurumlarına yaptığı ziyaretler pratik becerilerini geliştirmeye katkıda bulunacaktır. Böylece Avrupa entegrasyon konularında uzmanlaşma alanında uzman olarak çalışmak ve AB'nin kurumları ve çalışanları ile ekonomik, kültürel ve siyasi etkileşimler içinde müzakerelere katılmak için gerekli becerileri kazanacaklardır.

-Fizik Fakültesi/Nükleer ve Parçacık Fiziği

Nükleer ve Parçacık Fiziği (NPP) lisans programı, atom altı fizik ve uygulamalarına özel ağırlık veren, fizikte sağlam bir eğitim temelini sağlar. Aday öğrenciler, temel ve uygulamalı nükleer fizik, parçacık fiziği, radyasyon desimetresi, radyoteknoloji, hızlandırıcılar ve uygulamaları ile bilgisayar bilimleri alanlarında sağlam bir fizik bilgi birikimi ve önemli tecrübeler kazanacaklardır. NPP lisans programı özellikle öğrencilere, sadece AB üniversitelerinde ve başka yerlerde lisansüstü programlarında eğitimlerine devam etmelerine değil, aynı zamanda Ar-Ge ve analitik bölümlerde çalışmaya devam etmelerini sağlayan bir seviyede yüksek bilgi ve becerileri kazandırmak üzere tasarlanmıştır. Sanayi ve bilimsel ve devlet araştırma laboratuvarlarında. Eğitim yöntemleri modern bilgi teknolojilerine dayanıyor. Öğrencilere, çalışmalarının başlangıcından itibaren Fizik Fakültesi bölümlerinde bilimsel araştırma yapmaları için izin verilir ve teşvik edilir.

-Okul Öncesi ve İlköğretim Eğitim Fakültesi / Medya Pedagojisi ve Sanatsal İletişimi

Program, çeşitli Bulgar eğitim, kültür ve medya kuruluşlarında edinilen pratik deneyimle birleştirmek için fırsat ile birlikte teorik bilgi, pratik beceriler ve medya pedagojisi, iletişim ve bilgi okuryazarlığı hakkında kapsamlı bir bilgi sunmayı amaçlamaktadır. Kitle ve Sanat İletişimi Pedagojisinde BA Programı, Okul Öncesi ve Medya Pedagojisi lisans derecesi ve okul öncesi öğretmen ve medya uzmanının niteliklerine göre birleştirilmiş devlet gereksinimlerine göre tasarlanmış bir müfredata uygun olarak yürütülür.

2016/2017 Akademik yılı Sofya Üniversitesi Öğrenim ücretleri

Yabancı öğrenciler devlet yüksek akademik kurumlar için yıllık olarak Bakanlar Kurulu tarafından avro olarak hesaplanan ve 1.95583 / döviz kuruna göre eşit olan okul ücretlerini ödemektedir.

Bakanlar Kurulu Kararnamesine ve Rektörün emrine uygun olarak, 2016/2017 yılına ait akademik yıl için yabancı öğrencilerin yıllık öğretim ücreti aşağıdaki gibidir:

Yeni kabul edilen yabancı lisans ve lisansüstü öğrencilerin dersleri , Doktora Öğrencileri ve uzmanlık öğrencileri.

Lisans Programları akademik yıl başına (Bulgar dilinde):

-Tam zamanlı eğitim - € 3300

-Tam zamanlı öğrenim, konu "Sağlık" - € 3100

-Ekstra duvar resmi (yarı zamanlı) öğrenim - 2750 Euro


Öğretim yılı başına yüksek lisans programı (Bulgarca):

-Tam zamanlı eğitim - 3300 €

-Tam zamanlı eğitim, konu "Tıp" - 7700 €

-Tam zamanlı eğitim, konu "Eczane" - € 4650  

-(yarı zamanlı) eğitim - 2750 €

-(yarı zamanlı) ders, konu "Hukuk" - 1375 €


Öğretim yılı başına lisans ve yüksek lisans programları (öğretim yılı başına):

-Full-time ders - 3850 €

-Tam zamanlı eğitim, konular "Tıp" - 7700 €

-(yarı zamanlı) ders - 3300 €

Doktora Öğretim yılı başına öğrenci ve uzmanlık öğrencileri (Bulgarca):

-Tam zamanlı öğrenim - 5500 €

-(yarı zamanlı) öğrenim - 2750 €

-Konu "Hukuk" - 5500 €

-Konu "Tıp" - € 10000

Doktora Öğrenci ve uzmanlık öğrencileri (yabancı dil) akademik yıl:

-Tam zamanlı eğitim - 6500 €

-(yarı zamanlı) öğrenim - 3300 €

-Dersler: "Pedagoji" ve "Pedagoji Öğretim ... "- € 2550

-Konu" Hukuk "- 6500 €

-Konu" Tıp "- € 10000

 

 

 

 

 

 

 

Okullar Şehir Açıklama
Varna İşletme Üniversitesi (VUM) Varna

Copyright 2017 Tüm Hakları Saklıdır
Tasarım ve Hosting::Millennium Bilgisayar
Teklif İste
×
Şubemiz Olun
×

ANGE YURTDIŞI EĞİTİM ŞUBESİ OLUN

Ad   Soyad
E-Posta Adresi
Telefon
Adres/Şehir
Çalıştığı Kurum / Meslek
1.Referans Ad Soyad
1.Referans Çalıştığı Yer
1.Referans Ünvan
1.Referans Telefon
2.Referans Ad Soyad
2.Referans Çalıştığı Yer
2.Referans Ünvan
2.Referans Telefon
Mesaj