Kampanyalarımız

PEÇ ÜNİVERSİTESİ HAZIRLIK MUAFİYET SINAVI

Ekleme Tarihi:   13.03.2018
PEÇ ÜNİVERSİTESİ HAZIRLIK MUAFİYET SINAVI

Peç Üniversitesi TIP Fakültesi’nin, 2018/2019 Akademik yılında doğrudan 1. sınıftan başlamak isteyen adaylar için İstanbul’da yapılacaktır.

Tarih: 4 Mayıs Cuma, 2018 – Saat: 09:00

Yer: Taksim Greenpark Otel , Galata II Salonu ( Abdülhak Hamit Cad. No:34 34437 Taksim / İstanbul)
İstanbul’daki sınava son başvuru tarihi: 3 Mayıs Perşembe, 
Peç’teki sınava son başvuru tarihi: 15 Haziran (Vize gerekenlere), 30 Haziran (Vizesi olanlara)
Hangi Bölümler için Sınav Yapılıyor: Tıp(Lisans), Diş Hekimliği(Lisans), Eczacılık(Lisans), Biyoteknoloji Yüksek Lisans 1. sınıfları için, hazırlık isteyen adayların bu sınava katılmalarına gerek yoktur. Bu sınavın amacı hazırlığı atlayarak doğdudan 1. sınıfa başlamaktır.Hazırlık isteyen öğrenciler skype mülakatı ile müracat gerçekleştirmektedir. Skype mülakatı ücretsiz.1. sınıfa alınmayan öğrenciler ileriki tarihlerde skype ile hazırlığa alınacaktır.

Eğitim Başlangıcı: Eylül 2018

Sınav Ücreti: 200 USD Başvuru Ücreti ve 300 USD Sınav ücreti olmak üzere toplam 500 USD’dir, sınava Peç’te girecek adaylar için bu ücretler 200 USD Başvuru Ücreti ve 250 USD Sınav ücreti şeklindedir.  Sınavda başarılı olan aday daha sonra okulun hesabına diğer ücretleri okulun gönderdiği ÖN KABUL mektubundaki hesaba, belirtilen tarihte ve miktarda öder ve dekontu tarayarak size ulaştırır.BMAT Sonuç Belgesi olan adaylar için sözlü sınav ücreti 500 USD yerine 350 USD’dir. (200 USD Başvuru ücreti + 150 USD Sözlü Sınav Ücreti)

Sınav İçeriği ve Süresi: Sınav tek bir oturumda yazılı olarak yapılacak, yazılı sınavı mütakiben adaylar tek tek sözlü sınava alınacaklar. Biyoteknoloji Yüksek Lisansı adayları yazılı sınavdan muaftır. Yazılı sınav 2,5 saattir. Çoktan seçmeli test şeklinde Biyoloji (20 soru), Kimya (20 soru), Genel İngilizce (40 soru) ve Tıbbi İngilizce (20 soru) ihtiva eder. Sözlü bölüm, tıp ile ilgili sorulardan, adayın ciddiyetini, motivasyonunu ölçecek değişik sorular içerir.  Yaklaşık 20-30 dakika sürer. Bazı durumlarda sözlü mülakatları bir sonraki güne sarkan adaylar olabilir. Adayların bunu bilerek gelmesi gerekiyor.

Kimler Katılabilir?
– Lise mezunu veya 2018 Haziran’da Lise’den mezun olacağı garanti olan TC vatandaşı olan herkes. Başka milletlerin vatandaşları için bilgi isteyiniz!
– Lise eğitimi boyunca Kimya, Biyoloji ve Fizik derslerinde başarılı olanlar. Bu alanlarda en az şu not ortalaması vesaire şeklinde okulun bir açıklaması yok ancak bu alanlarla adayların barışık olması gerekiyor.
– En az B2 İngilizce bilgisi (Seviye tesbit belgesi gerekmiyor.Kimya ve Biyoloji alanlarında teknik İngilizce)
– Biyoteknoloji Yüksek Lisans’ı için sınava gelen adayların Biyoloji ve türevi bir Lisans diplomasına sahip olmaları gerekmektedir.

Sınavdan Önce Yapılması Gereken İşlemler ve Sınavda Teslim Edilmesi Gereken Belgeler;

– Başvuru Formu.
– Pasaport Fotokopisi (En az 2 yıl süresi olan)
– TC Kimlik Belgesi (Pasaportu henüz çıkmamış adaylar için)
– Lise Diplomasının Aslı ve Yeminli tercüman tarafından İngilizceye çevrilmiş bir kopyası
– Lise Not Dökümü ve Yeminli tercüman tarafından İngilizceye çevrilmiş bir kopyası
– İngilizce Europass CV (Curriculum Vitae)
– Varsa BMAT Sonuç Belgesi
– Sağlık Raporu (Aile hekiminden yurtdışında okumanıza engel yoktur yazısı ve  Yeminli tercüman tarafından İngilizceye çevrilmiş bir kopyası)
– Göğüs röntgen filmi (doktor notu, fotoğrad değil, 1 yıldan eski olmayacak ve Yeminli tercüman tarafından İngilizceye çevrilmiş bir kopyası)
– Aşı kartı (HEP B’ye karşı aşılanmış olduğunuzu gösteren ve Yeminli tercüman tarafından İngilizceye çevrilmiş bir kopyası)
– HIV testi sonucu (3 aydan eski olmayacak ve Yeminli tercüman tarafından İngilizceye çevrilmiş bir kopyası)

Biyoteknoloji Yüksek Lisansı için sınava geleceklerin başvurularında (Yukarıdaki Belgelere ilaveten)

– İngilizce Motivasyon Mektubu (Biyoteknoloji Yüksek Lisans başvurularında)
– Biyoteknoloji Yüksek Lisans’ı için sınava gelen adayların Biyoloji ve türevi bir Lisans diplomasına sahip olmaları gerekmektedir. Bu özelliklere sahip Lisans Diplomasının ve Lisans Not Dökümünün Aslı ve Yeminli tercüman tarafından İngilizceye çevrilmiş kopyaları)
– Tam laboratuar muayenesi: İyon seviyeleri (Na, K), karaciğer fonksiyonları (total bilirubin, GOT, GPT, GGT), böbrek fonksiyonları (karbamid, kreatinin), kan şekeri seviyeleri, kan sedimantasyonu, kan sayımı (hemogram)

Sınav Sonuçları;

Peç Üniversitesi yetkilisi Peç’e döndükten sonra, yazılı ve sözlü sınavın sonuçlarını Karar Kurulu’na sunar, Karar Kurulu da kimler kabul edildiğini genellikle 10 gün içinde bizlere bildirir. Kabul edilenlere ÖN KABUL belgesi gelir ve aday işlemlerine devam eder.

Sınavdan Sonra Okula Doğrudan Ödenecek Ücretler:

TIP 6 Yıl: 220 USD kayıt ücreti. Yıllık Eğitim Ücreti 16750 USD (9000 USD ilk dönem ve 7750 USD ikinci dönem için iki parça halinde ödenebilir) Diş Hekimliği 5 Yıl: 220 USD kayıt ücreti. Yıllık Eğitim Ücreti 17350 USD (9300 USD ilk dönem ve 8050 USD ikinci dönem için iki parça halinde ödenebilir) Diş Hekimliği ücretine diş eğitim malzemeleri ücreti de dahildir. Eczacılık 5 Yıl:  220 USD kayıt ücreti. Yıllık Eğitim Ücreti 9900 USD (5200 USD ilk dönem ve 4700 USD ikinci dönem için iki parça halinde ödenebilir) Biyoteknoloji Yüksek Lisans 2 Yıl: 220 USD kayıt ücreti. Yıllık Eğitim Ücreti 11000 EURO (5500 EURO ilk dönem ve 5500 EURO ikinci dönem olmak üzere iki eşit parçada ödenebilir                                                                                                         

 Sıkça Sorulan Sorular                                                                                                                                                                     

  * Daha liseden mezun olmadım , sınava gelebilir miyim?: Evet, bu durumda olan öğrenciler okullarından alacakları mezun olabilir belgesi ile sınava gelebilirler. Bu durumda diplomalarının İngilizceye çevrilmiş orjinal nüshasını da en geç 15 Ağustos’a kadar Peç Üniversitesi’ne göndermek zorundalar. Diğer istenen belgeleri sınava getirmek ya da sınavdan sonra 11 Mayıs’a kadar tamamlamak zorundalar.                                                                                                                                                                     

 * Sınav yapıldığını yeni duydum, pasaportum dahil hiçbir belgem yok, gelebili miyim?: Evet, aday TC kimliği ile sınava gelebilir. Sınavdan sonra diğer istenen belgeleri 11 Mayıs’a kadar tamamlamak zorundalar.                                                              

 * Sınav sonucunu hemen öğrenebilir miyiz? Hayır, döndükten sonra genellikle 10 gün içinde Karar Kurulu sonuçları ilan ediyor.                                                                                                                                                                                                    

  * Kabul edilmezsem Peç Hazırlık için sınav var mı? Hayır, sadece Skype mülakatı ve belki basit bir İngilizce test.                                                                                                                                                                                                                          

 * Kabul edilmezsem ödediğim 500 USD Peç Hazırlık için sayılır mı? Hayır, her birimin ücretleri farklı.                                       

  * Sınav Ücretini sonra verebilir miyim? Hayır.                                                                                                                               

  * Peç’in YÖK denkliği var mı? Peç Üniversitesi en iyi 1000 üniversite içinde yer aldığı için YÖK Peç’te eğitim alacaklardan herhangi bir YGS, LYS sınavına katılım şartı istemiyor ancak mezuniyet sonrası seviye tespit sınavına alıyor. YÖK’e şahsi dilekçe vererek bu konuyu netleştirebilirsiniz.                                                                                                                                                     

 * Türkiye’ye yatay geçiş yapabilir miyim?: Elbette, Peç Üniversitesinde en az 2-3 dönem eğitim alan öğrencilerden ders notları yüksek olanlar Türkiye’deki Üniversitelere başvurabilirler. Bu konuda hangi belgelerin istendiği elbette başvurulacak üniversiteden öğrenilebilir.                                                                                                                                                                     

 * Macarca zorunlu mu? Eğitim dili İngilizce ancak 3. sınıftan sonra öğrenciler hastalarla ilgilenmeye başlayacakları için, 3. sınıfa kadar Macarca dersleri de gösteriliyor.                                                                                                                                       

  * Peç’te yurt imkanı var mı? Evet, özellikle yeni öğrencilere yurt imkanı veriliyor ilk yıl, daha sonra yer olduğu taktirde uzatılıyor. Her yıl yeni eklenen yurt binaları ile genellikle çoğu öğrenci yurtlardan faydalanabiliyor.  Aylık 110 Euro olan 2 kişilik odalar mevcut, ve her 4 kişi bir mutfak ve banyo’dan istifade ediyor. Yurtlar temiz ve okula yakın.                                                   

 * Peç Üniversitesi Diploması diğer ülkelerde tanınıyor mu? Evet, bu nedenle Amerika, İngiltere, Almanya, Avusturya, Kanada, İsveç, Norveç, İsrail, İran, Viyetnam, Türkiye başta olmak üzere dünyanın birçok yerinden öğrenciler mevcut. İstanbul’un dışında Peç Üniversitesi Norveç, BAE, Almanya, Güney Kore, İspanya, Hindistan, Vietnam, Çin, Amerika, Hindistan ve İngiltere’de de sınav yapıyor.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Sınavda soru çıkması muhtemel konu başlıkları için tıklayınız…

 

Kampanyalarımız
Copyright 2017 Tüm Hakları Saklıdır
Tasarım ve Hosting::Millennium Bilgisayar
Teklif İste
×
Şubemiz Olun
×

ANGE YURTDIŞI EĞİTİM ŞUBESİ OLUN

Ad   Soyad
E-Posta Adresi
Telefon
Adres/Şehir
Çalıştığı Kurum / Meslek
1.Referans Ad Soyad
1.Referans Çalıştığı Yer
1.Referans Ünvan
1.Referans Telefon
2.Referans Ad Soyad
2.Referans Çalıştığı Yer
2.Referans Ünvan
2.Referans Telefon
Mesaj