Almanya Üniversiteleri

AYT ve TYT sınavlarına girip Türkiye de herhangi bir devlet veya özel üniversitede ilgili bölüme yerleşme şartı aranmaktadır. Almanya’daki üniversitelerin yüksek eğitim kalitesi, ekonomik maliyetleri ve okul sonrası iş imkanları ile son yıllarda bir çok öğrenci tarafından tercih edilen bir seçenektir. Almanya’da üniversitelerin çoğu ücretsizdir. Ücret alan bazı üniversitelerde ise yıllık harç oranları 0 – 1000 Euro arasında değişmektedir.

Almanya’da 250.000 yabancı öğrenci 6350 lisans programı, 240 farklı şehir ve kasabada 380 eğitim kurumu yüksek öğrenim yapmaktadır. Almanya, ABD ve İngiltere’den sonra dünyada en fazla öğrenci alan ülkedir.

Dünya genelinde sıralamaya giren TU9 (www.tu9.de ) üniversiteleriyle Avrupa’da kendi alanlarının en iyilerindendir. Bilimsel araştırma olanaklarının zenginliği ile bilinen Almanya’da ki üniversitelerde, modern laboratuvarlar ile öğrencilere uygulama alanı yaratılmaktadır. Köklü prestijli Teknik Üniversiteleri, teknoloji ve otomotiv sektörünün dünyaca ünlü firmalarında sağladığı staj olanaklarıyla Almanya, özellikle mühendislik eğitimi için ideal bir tercih olacaktır.

3 yıl süren lisans programları ve 2 yıl süren yüksek lisans Master programları kış ve yaz dönemi olmak üzere 2 dönem halinde verilir. Ek olarak Üniversite eğitimi sırasında part-time çalışabilirsiniz ve üniversite eğitimi bittikten sonra Almanya’da oturum izni de verilmektedir.

Almanya’da ki üniversitelerde okumak için Türkiye’de üniversite sınavında 4 yıllık bir bölümü kazanmanız yeterlidir. Özel veya devlet üniversitesi fark etmeksizin kazandığınız bölümün aynısını veya dengi bir bölümü Almanya’da okuyabilirsiniz. Fakat kabul şansınızı arttırmak için kazandığınız bölüme başvuru yapmanızda fayda vardır. Ayrıca bazı üniversiteler LYS sonuç puanınıza ve lise not ortalamanıza bakabilir. Tercih ettiğiniz üniversite ve bölüme göre sizlere başvuru ve kabul koşulları hakkında bilgi vereceğiz.

Başvuru tarihileri; 15 ekim ile 15 ocak arası ve 15 mayıs ile 15 temmuz arasındadır.

Türkiye’de 2 yıllık ön lisans mezunu öğrenciler, Türkiye’de mezuniyetleri sonrasında Almanya’da üniversite eğitimine başlayabilirler. MYO öğrencilerinin Türkiye’de aldıkları derslerin sayılıp sayılmayacağına Almanya’da başvurdukları üniversite karar verir.

Almanya’da sadece eğitim dili Almanca olan bölümlere başvuru yapıyoruz. Almanca dil bilgisi olmayan öğrenciler ilk yıl üniversitelerden şartlı kabul alırlar. Şartı herhangi bir dil kurumunda Almanca öğrenmektir. Öğrenciler Almanca hazırlık eğitimi aldıktan sonra Testdaf ve DSH sınavlarında yeterli puanı alarak üniversitenin lisans programına başlama hakkı kazanıyor.

Almanya’da tüm üniversitelerin YÖK denkliği vardır. Almanya da şartlı kabul veren üniversitelerin çoğunda başlangıç seviyesinden başlayan hazırlık programları yoktur. Bu nedenle öğrenciler ilk yıl Amanca dil eğitimi için dil okullarını tercih ederler. Anlaşmalı olduğumuz hazırlık dil okulları Köln , Düsseldorf , Duisburg , Essen şehirlerindedir. Almanca dil eğitimi sonrası öğrenciler TestDaF veya DSH sınavına girip aldıkları puana göre üniversite seçimi yaparlar. İlk yıl alınan şartlı kabul sonrasında Almanca dil yeterliliği sağlanınca Almanya’da dilediğiniz üniversiteye başvuru yapabilirsiniz.

Üniversite ve yaşam maliyetleri; Almanyada çoğu üniversite ücretsizdir, ücret alan üniversitelerin ise ortalama dönemlik harç tutarları 0-1000 Euro arasındadır. Hazırlık okullarının kur ücretleri ise ortalama 350-450 Euro arasındadır. Aylık yaşam maliyeti ise (yurt, gıda, sosyal giderler, ulaşım gibi) ortalama 500-700 Euro arasında değişmektedir.ANGE Yurtdışı Eğitim, Almanya’da üniversite seçiminizden, başvurularınızın yapılması, şartlı kabul sonrası Almanca dil okulunuzun organize edilmesi, karşılanmanız ve konaklamanızın planlanmasına kadar tüm aşamalarda size destek vermektedir. Yurt dışı eğitim alanında en doğru bilgiye her zaman bizimle ulaşabilirsiniz.

Almanya’da ki Üniversiteler;

-FH Erfurt                                               -Uni Kassel

-Ru Bochum                                          -Uni Mainz

-Rwth Aachen                                       -Uni Marburg

-TI Karlsruhe                                         -Uni Nürnberg-Erlangen

-TU Braunschweig                                -Uni Paderborn

-Tu Clausthal                                         -Uni Potsdam

-Tu Dresden                                          -Uni Siegen

-Uni Bonn                                              -Uni Stuttgart

-Uni Bremen                                         -Uni Wuppertal

-Uni Duisburg-Essen                            -Uni Würzburg

-Uni Erfurt                                             -Uni Passau

-Uni Frankfurt                                       -Uni Osnabrück

-Uni Gießen                                          -Uni Kaiserlautern

-Uni Göttingen                                     -TU Chemnitz

-Uni Hannover                                      -Uni Magdeburg

-Uni Jena                                               -Uni Kiel

Ruhr Universitat Bochum

RWTH Aachen University

Karlsruhe Institute of Technology KIT

Technische Universitat Braunschweig

TU Clausthal

Universitat Duisburg-Essen

Justus Liebig Universitat Giessen

Leibniz Universitat Hannover

Philipps Universitat Marburg

Friedrich Alexander Universitat Erlangen Nürnberg (FAU)

Universitat Paderborn

Universitat Siegen

Universitat Stuttgart

Bergische Universitat Wuppertal

Universitat Würzburg

Technische Universitat Kaiserslautern

Copyright 2017 Tüm Hakları Saklıdır
Tasarım ve Hosting::Millennium Bilgisayar
Teklif İste
×
Şubemiz Olun
×

ANGE YURTDIŞI EĞİTİM ŞUBESİ OLUN

Ad   Soyad
E-Posta Adresi
Telefon
Adres/Şehir
Çalıştığı Kurum / Meslek
1.Referans Ad Soyad
1.Referans Çalıştığı Yer
1.Referans Ünvan
1.Referans Telefon
2.Referans Ad Soyad
2.Referans Çalıştığı Yer
2.Referans Ünvan
2.Referans Telefon
Mesaj