Çek Cumhuriyeti Üni.

Çek Cumhuriyeti’ndeki üniversitelerde tıp, diş hekimliği, eczacılık, mühendislik, işletme gibi bölümler okuyabilmek için sınav şartı artık aranmıyor!

   Türkiye’de üniversite sınavını kazanamayan öğrenciler için üniversite okumak artık hayal değil. Çek Cumhuriyeti’nde okuyabilmek için lise mezunu olmanız yeterli. Üstelik tüm okullar YÖK denkliğine sahiptir. Ayrıca içlerinden bazıları dünyanın en iyi ilk 1000 üniversiteleri arasında yer almaktadır.

   Diğer Avrupa ülkelerine oranla çok fazla sayıda kaliteli okulu bünyesinde barındıran Çekya, İngilizce ve Çekçe sunduğu eğitimlerle de her bütçeye uygundur.

   Tıp, diş hekimliği, eczacılık gibi bölümleri hem İngilizce hem de Çekçe okuma şansınız mevcuttur. Eğitim dili İngilizce olan bölümlerin yıllık ortalama 3000 Euro' ve üzeridir. Gideceğiniz bölüme göre değişir. Çekçe eğitim ise ÜCRETSİZDİR ve Çekçe tercih edebileceğiniz bölüm seçenekleriniz daha fazladır.

   Türkiye’den almış olduğunuz lise diplomanız ile herhangi bir sınava girmeden sizi Çek Cumhuriyetinde okumak istediğiniz bölüme, okumak istediğiniz dil tercihinizle, dil hazırlık eğitimi almanız için yerleştireceğiz. Daha sonra belli bir seviyeye geldiğinizde ise bölümünüzle ilgili hazırlık derslerinizi de almaya başlayacaksınız. Hazırlığınız bittikten sonra ise 1. Sınıf bölüm derslerinize başlıyor olacaksınız.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Çekya'da Lisans veya Yüksek Lisans programına girmek için uluslararası bir öğrenci olarak 3 şartı tamamlamanız gerekir:                                           
1. Çekçe veya İngilizce için gerekli seviyeyi göstermek
2. Önceki eğitiminizin belgelerinizi onaylatmak (uluslararası)
3. Hazırlık sonrası yapılacak olan sınavı başarıyla geçmek 

   Prag'da, uluslararası öğrencilerin bu gereksinimleri başarıyla tamamlamalarına ve Çek Cumhuriyeti'nde, 7'si teknik alanlarda uzman yetiştiren 26 devlet üniversitesi vardır ve 45 özel üniversiteden birine veya diğer bazı ülkelerdeki üniversitelere girmelerine yardımcı olacak şekilde 1 yıllık veya 6 aylık Hazırlık Programları sunulmaktadır.

  Çek Cumhuriyeti'nde yüksek öğrenim, devlet üniversitelerindeki yabancı öğrenciler için ÜCRETSİZDİR! Uygun düzeyde Çek dili bilgisi (B2), akademik kimlik bilgilerinin onaylanması (orta öğretim veya yüksek öğrenim belgelerinin tanınması) ve ayrıca temel konular için giriş sınavlarını başarılı bir şekilde geçmek, devlet üniversitesine kabul için ön şarttır.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Neden Prag'daki Yaşam Bilimleri Üniversitesi Hazırlık Programını seçmelisiniz?

- Prag, dünyanın en popüler şehirlerinden bir tanesidir ve dünyada en çok seyahat edilen yerlerden biridir.
- Tarihi dokusu ve göz alıcı mimarisiyle bu şehir dünyanın her yerinden üniversite gelen öğrencilerinin eğitim için tercih ettiği bir şehirdir.
- Otomotiv, mühendislik ve kimya teknolojisi gibi endüstri alanlarında tanınmaktadır.
- Yerel şirketlerin gelişimini desteklemesi ve sunduğu olanaklar ile Oracle, Google, IBM, Microsoft, HP, Apple ve diğerleri gibi çok sayıda ünlü uluslararası IT şirketlerini ülkeye çekmektedir.
- Dünya sıralama listelerinde ilk 200’de yer alan ve özellikle tıp alanında gelişmiş olan Charles Üniversitesinden mezun pek çok profesör Nobel ödülüne layık bulunmuştur.
- Mezuniyetinizde alacağınız Mavi Diplomanız ile tüm Avrupa ülkelerinde ve Türkiye’de tanınacak olan diplomanızla denkliğinizi alıp yasal olarak çalışabilirsiniz. Özellikle Charles Üniversitesi, Masaryk Brno Üniversitesi, Çek Teknik Üniversitelerinden mezun olan öğrencilerin diplomaları Amerika dahil tüm dünyada geçerlidir.
- Üniversite giriş sınavlarını geçmek için dil becerilerinizde uzmanlaşacaksınız.
- Profesyonel öğretmenler ile üniversite giriş sınavlarına hazırlanacaksınız.
- Çek Cumhuriyeti'nin eğitim, kültür, siyaset ve ekonomi sistemi hakkında daha fazla deneyim ve bilgi edineceksiniz.
- 2 yabancı dil öğrenme fırsatınız olacak. Ne kadar çok dil konuşursanız, o kadar çok istihdam fırsatı elde etme imkanınız olacaktır.
- İstediğiniz zaman  Avrupa'yı dolaşma şansınız var. Prag, Almanya'dan sadece 1 saat, Avusturya'dan ise 3 saat uzaklıktadır.
 - Siz eğitiminizi alırken herşeyle ilgileniyor olacağız ve Avrupa eğitim sistemine sorunsuz bir şekilde adepte olmanız için her zaman yanınızda olacağız. İlk öğrenci vizeniz için gerekli belgelerin toplanmasından,  Havaalanı vardığınız yerinde sizinle buluşmaya, konaklama yerinizi ayırtmaya ve ülke ve şehir ile ilgili genel bilgileri sunmaya kadar.Hazırlık programına katılan kişi, ilk günden itibaren Çek Cumhuriyeti devlet üniversitesinin öğrenci statüsünü kazanır; bu, önde gelen profesörler tarafından sağlanan yüksek kaliteli akademik eğitime ek olarak, tüm ayrıcalıklardan (öğrenci kantinlerinde indirimler, ücretsiz kütüphaneler, üniversite altyapısının ücretsiz kullanımı (spor salonu, yüzme havuzu vb.), konserler ve diğer etkinlikler için indirimler, indirimli bilet geçişleri, indirimli uçak biletleri vb.) faydalanma fırsatı sunulacaktır.   

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Farklı Hazırlık Program Seçenekleri (bölüme göre alacağınız hazırlık programı değişmektedir.) 

1 Yıllık / Sömestr Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi Hazırlık Programı (Çekçe/İng) CULS / CTU
1 Yıllık / Sömestr Tıp ve Sağlık Alanları Fakülteleri Hazırlık Programı (Çekçe/İng) CULS / CTU
1 Yıllık / Sömestr Teknik ve Mühendislik Fakülteleri Hazırlık Programı (Çekçe/İng) CULS / CTU
1 Yıllık / Sömestr İşletme ve Ekonomi Fakültesi Hazırlık Programı (Çekçe/İng) CULS / CTU
1 Yıllık / Sömestr Bilgi Teknolojileri ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi Hazırlık Programı (Çekçe/İng) CULS / CTU
1 Yıllık / Sömestr İngilizce + IELTS Hazırlık Programı British Council + CULS
 Örneğin tıp ve sağlık alanları okuyacak öğrencimiz için hazırlık eğitim programı şu şekildedir;

- Çekçe Dil Eğitimi
- İngilizce Dil Eğitimi
- Matematik
- Fizik
- Kimya
- Biyoloji
Kursu geçtikten sonra öğrenciler bir devlet üniversitesi sertifikası alırlar. (Devlet Üniversitesi dil yeterlilik sertifikası;  Üniversiteye giriş için ek bir Çek dili sınavına girmeniz gerekmeyecek! Hazırlık programını ve final sınavlarını başarıyla geçtikten sonra, programın öğrencisi dil becerilerini onaylayan bir devlet üniversitesi sertifikası alır. Sertifika, Çek Cumhuriyeti'ndeki çoğu devlet ve özel üniversitede kabul edilmektedir! Bu, doğrudan giriş konusu sınavlarına konsantre olabileceğiniz anlamına gelir.)                                                                                                                            
TOPLAM DERS SAATİ :  800 / 700  Saat  

Hazırlık Eğitim Paketi Dahilinde Size Sunduğumuz Hizmetler:

Öğrencinin orta veya yüksek öğrenim belgelerinin nostrifikasyonuna (tanınmasına) yard
İlgili üniversiteye veya üniversitelere kayıt yapılmasında destek
Okul Kabul Mektubunun başvurusu
Eyalet üniversitesinden vize başvurusu için davetiyenin sağlanmas
3 gün içinde yabancı polise kayıt
Kabul Mektubu Başvuru Harç Ücreti
Okul Kayıt Ücretlerinin Tarafımızca Ödenmesi
Vize Evraklarının Ukraynaca Tercüme Bedelleri
Giriş, eğitim, vize uzatma vb. Konularda danışmanlık hizmetleri ve destek.
Noter Tasdik İşlemleri
Havaalanı Karşılama & Transferi İstenilen Üniversite de istenilen Bölüme kayıt hazırlık sonrası 1. sınıf kayıt işlemlerinde destek
1 Yıllık Danışmanlık Hizmeti
SIM kart için mobil operatöre bağlantı sağlanması
7/24 Acil Yardım Hizmeti
** 1 Yıllık vize 15 Eylül-31 Ağustos’a kadar geçerli oluyor.Program Mayıs ayında bitiyor.Öğrenciler Mayıs sonra öğrenciler sınavlara giriyor.Daha sonra oturum / vizelerini uzatıyorlar.

       Bu hazırlık programları, Çek Cumhuriyeti'nin en iyi üniversiteleri olan Prag'daki Çek Teknik Üniversitesi (CTU) ve Prag'daki Çek Ziraat Üniversitesi (CUA) iş birliğiyle hazırlanmıştır ve dersler, Çek Yaşam Bilimleri Üniversitesi'nde verilecektir. Devlet ve özel üniversitelerde okumak isteyenler için tasarlanmış ve giriş sınavı gereksinimlerini karşılayacak şekilde geliştirilmiş bir hazırlık programıdır. Sunulan hazırlık programının kalitesi, CTU ve CUA kurslarını sunan Çek Cumhuriyeti devlet üniversiteleri tarafından garanti edilmektedir. Bu, kabul sırasında profilinize daha fazla güven sağlayacak ve seçtiğiniz üniversitede öğrenimin ilk yılında öğrenmeyi kolaylaştıracaktır.

    Çek Cumhuriyeti'nde yüksek öğrenimi seçmek için 11 neden:

Devlet üniversitelerinde yabancılar için Çek dilinde ücretsiz eğitim BDT ülkelerinde önceki eğitim belgelerinin tanınması
Öğrenciler için konaklama, yemek, ulaşımda% 50'ye varan önemli indirimler!
Gelecekte tüm Avrupa ülkelerinde ve ayrıca Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da Çek diplomasının tanınması
Mevcut teorik ve pratik bilgiler - eğitimlerinin üçüncü yılındaki öğrencilerin neredeyse% 80'i uzmanlık alanlarında çalışmaktadır.
Çek Cumhuriyeti'ndeki eğitim süresinin tamamı için Schengen vizesi, öğrencilerin Avrupa çapında özgürce seyahat etmelerini ve ücretsiz uluslararası değişim programlarına katılmalarını sağlar.
Yüksek yaşam ve güvenlik standardı ve Avrupa'daki en ucuz yaşam maliyetlerinden biri
Çek Cumhuriyeti'nde okuduktan sonra mükemmel iş fırsatları: neredeyse tüm önde gelen Batılı çokuluslu şirketler Prag'ı temsil ediyor.
Tam anlamıyla üniversite öğrencilerini avlıyorlar. BDT ülkelerinden gelen öğrenciler için dillerin kültürel yakınlığı ve yakınlığı -
Çekçe, bir akademik yıl için B2 seviyesine ve bir dönem boyunca B1 seviyesine kadar Rusça konuşan bir öğrenci tarafından hızlı bir şekilde anlaşılması garanti edilir.
Eşsiz kültürel miras ve şaşırtıcı güzellik: mimari anıtlar, saraylar, kaleler, mimari tarzların bolluğu - Gotik'ten
Yüksek Kaliteli Avrupa Eğitimi


Kültürel Uyum Programı Dahilinde Düzenlenecek olan Geziler:

- Tanışma partisi, Küratörlerle oryantasyon turu 

- Giriş Rehberli Tur
- Vltava nehri üzerinde tekne turu
- Ünlü Prag Hayvanat Bahçesi veya Akvaryum'a bir ziyaret
- Spor etkinlikleri ve turnuvalar (paintball, futbol, basketbol ve diğerleri)
 - Karlovy Vary'ye gezi
- Cesky Krumlov'a bir gezi
- Prag'daki su parkına (Aquapalace) bir ziyaret
- Müzikli bir akşam, top veya panel oyunlarını ziyaret etmek ve çok daha fazla aktivite


Okurken Yasal Çalışma Hakkınız

  Üniversitede öğrenciyken haftada 20 saat, tatillerde ise 40 saat yasal çalışma hakkına sahip olacaksınız. Ayrıca mezun olduktan sonraki sene hem çalışma izni hem de oturum izniniz olabilecektir.

                     

Bölümler

Min

Max

Genel Tıp

10.000 €

14.400 €

Diş Hekimliği

12.000 €

14.400 €

Eczacılık

7.600 €

8.000 €

Profesyonel Pilot Eğitimi

4.300 €

13.000 €

Yazılım Mühendisliği

4.300 €

5.000 €

Bilgisayar Mühendisliği

4.300 €

5.000 €

İnşaat Mühendisliği

4.300 €

5.000 €

Makine Mühendisliği

4.300 €

5.000 €

Tarım Mühendisliği

3.000 €

3.500 €

İngiliz Dili ve Edebiyatı

3.000 €

4.500 €

İşletme

550 €

6.500 €

Ekonomi ve Yönetim

550 €

4.300 €

Ekonomi ve Finans

3.600 €

6.000 €

Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Siyaseti

1.500 €

3.600 €

Makine Mühendisliği

4.300 €

5.000 €

                                                                                             

BRNO ECZACILIK ÜNİVERSİTESİ

CHARLES ÜNİVERSİTESİ

ANGLO AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ

BRNO TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ

Copyright 2017 Tüm Hakları Saklıdır
Tasarım ve Hosting::Millennium Bilgisayar
Teklif İste
×
Şubemiz Olun
×

ANGE YURTDIŞI EĞİTİM ŞUBESİ OLUN

Ad   Soyad
E-Posta Adresi
Telefon
Adres/Şehir
Çalıştığı Kurum / Meslek
1.Referans Ad Soyad
1.Referans Çalıştığı Yer
1.Referans Ünvan
1.Referans Telefon
2.Referans Ad Soyad
2.Referans Çalıştığı Yer
2.Referans Ünvan
2.Referans Telefon
Mesaj